Apple ha presentat al món els nous iPhones en un acte a la seu central de Cupertino, California. Per primer cop venen en dos sabors: iPhone 5S i 5C. Un acte on també s'ha presentat la versió final d'iOS 7 que sortirà a la llum el Dimecres 18 de Setembre.


iPhone 5C - Evolució? O un simple canvi de roba?Als últims anys, cada cop que s'ha presentat un nou iPhone, la versió "antiga" se solia oferir en versió de 8GB a un preu més econòmic. Aquest cop s'ha fet una cosa diferent, Apple ha transformat l'iPhone 5 que tots coneixem i li ha canviat la roba.

 

 

Tornem al plàstic. Igual que amb els iPhones 3G i 3GS Apple torna a cobrir un iPhone amb plàstic i sense oferir cap diferència interna o de prestacions respecte a l'iPhone 5. Parlen sobre la qualitat del plàstic que han fet servir que està molt per sobre de la mitja i que la sensació de qualitat és inigualable. Haurem de confirmar-ho, però en qualsevol cas els nous iPhone 5C venen en dues configuracions i en 5 colors diferents. Verd, Blau, Groc, Rosa i Gris.

 


Preus als Estats Units

16GB per 99$ amb un contracte de 2 anys

32GB per 199$ amb un contracte de 2 anys

 

 

 

 

 iPhone 5S - La nova joia de la corona encriptadament segura

 


Ja coneixem dues evolucions "S" (iPhone 3GS - iPhone 4S) totes dues evolucions internes de prestacions, càmera i pocs o senzillament cap diferència externa. Aquest cop però ha estat una mica diferent. L'iPhone 5S presenta tres novetats destacades:

 1) XIP. Apple presenta al món el nou SoC propietari. Parlem de l'A7, el primer XIP de 64 bits per a telèfons mòbils que ha existit mai al mercat. Es tracta d'un processador Dual-Core a 1.7GHz. Després de molta especulació els últims mesos Apple ha fregit les previsions més optimistes, ja que segons les dades oficials l'A7 és el doble de potent que l'A6 que munta l'iPhone 5 tant en processament com en capacitat gràfica. Un increment de potència del 100% que gràcies a la integració total amb el programari iOS propietari permet una transició dels 32 bits als 64 bits d'una manera completament transparent per a l'usuari. També s'inclou el XIP M7 que s'encarrega de controlar de manera autònoma tots els sensors de l'iPhone. En l'apartat gràfic també anuncien un augment de potència del 100% i compatibilitat amb OpenGL ES 3.0.

 

 

 


2) Càmera. Apple ho deixa clar, abandona la carrera de més i més megapíxels. Asseguren que per millorar la qualitat de les fotografies s'ha de treballar molt bé la llum. La solució ha esat: Augmentar l'obertura que passa dels f/ 2.4 de l'iPhone 5 als f/ 2.2 de l'iPhone 5S Permetent d'aquesta manera l'entrada de més llum a l'objectiu. La segona evolució ha estat la de mantenir els 8MP però augmentant el tamany de cada píxel fins als 1.5µ per a millorar la captació de llum. També s'ha treballat en l'apartat de les lents millorant cada aspecte de l'anterior generació. Les millores no es queden només en modificacions hardware, ja que el programari i la gestió del balanç de blancs ha millorat gràcies a les prestacions del XIP A7. I per finalitzar parlem del LED d'il·luminació. El nou terminal disposa de 2 leds cada un amb temperatures de color diferents que van variant la potència independentment fins a aconseguir 1.000 combinacions diferents per a no modificar el color final de les fotografies preses en condicions de baixa il·luminació. La nova Càmera permet també l'enregistrament a càmera lenta. 720p a 120fps contra els típics 30fps.

 

 

 


3) Touch ID. Sí, per fi arriba la identificació dactilar de "Retorn al Futur 2". El botó home inclou un lector dactilar ultra precís que ens permetrà desbloquejar el telèfon. Molts usuaris no protegeixen el telèfon amb contrasenya per la incomoditat d'haver-la d'escriure cada cop que es desbloqueja. Ara però un cop registrat el nostre dit podrem desbloquejar el telèfon simplement apretant el botó home amb el dit (o els dits) que haguem registrat. La lectura es realitza en 360º així que es pot apretar el botó des de qualsevol angle. La identificació no només funciona per a desbloquejar el telèfon, sinó també per a autoritzar compres a l'App Store o a l'iTunes Store. Apple assegura que la informació dactilar és emmagatzemada dins del XIP A7 i no es transmet mai externament i ningú més que el propi sensor pot accedir a ella.

 

 

 


El nou iPhone 5S apareixerà en tres colors: Gold, Silver i Space Gray. Els preus als estats units són:

16GB 199$ amb un contracte de dos anys

32GB 299$ amb un contracte de dos anys

64GB 399$ amb un contracte de dos anys

La disponibilitat comença a partir del 20 de Setembre per a una llista de països on desafortunadament no apareix Catalunya. Segons les últimes indiscrecions sembla que haurem d'esperar fins al Desembre per a poder comprar els nous dispositius.

 

 

 

XIP>

XIP Informàtica fa servir cookies

Utilitzem galetes per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de mitjans socials i analitzar el trànsit del lloc. També compartim la informació sobre com feu servir el nostre lloc amb els partners de mitjans socials, de publicitat i d'anàlisis amb qui col·laborem. Al seu torn, ells la poden combinar amb altres dades que els hàgiu proporcionat o hagin recopilat a partir de l'ús que heu fet dels seus serveis. Vostè accepta les nostres cookies si segueix fent ús del nostre lloc web.