Peoplecall, un vell conegut pels primers usuaris de la telefonia VoIP es transforma i presenta Nubefone una aplicació per a Smartphones iOS i Android, que serveix per a realitzar trucades a preus molt baixos, tant a Catalunya com a l'estranger a qualsevol telèfon fixe o mòbil.

 

Nubefone està disponible a les dues botigues oficials de cada plataforma i la instal·lació és igual de senzilla que amb qualsevol altra App. Un cop instal·lada s'ha de procedir al registre que es realitza amb un sol pas i sense requerir la confirmació de l'adreça d'e-mail, un punt que a nosaltres no ens sembla gaire encertat.

Programes per a trucades VoIP n'hi ha molts, els lectors de XIP Informàtica vàreu poder llegir l'entrevista que vam realitzar al CEO de Viber en aquest artícle. També existeixen Skype, Tango, Yuilop etc. Doncs què és el que fa Nubefone que no facin els altres? Bàsicament la tecnologia de comunicació que fa servir entre el teu telèfon i els seus servidors.

 

 


Quantes vegades us ha passat d'estar en una trucada de Viber o Skype i arribar a nivells de frustració infinits al patir la inestabilitat de la nostra connexió de dades insuficient i no poder escoltar o no ser escoltats per l'interlocutor? Això passa perquè les trucades VoIP es transmeten mitjançant el canal de dades (sigui Wi-Fi o xarxa cel·lular) i dependent de la qualitat de la mateixa en depén la qualitat de la trucada. I siguem pràctics, molts cops ens trobem amb cobertures deficients.

 

 

Amb Nubefone els passos són diferents, ja que quan seleccionem el contacte a qui volem trucar Nubefone genera una trucada real que rebem a l'instant com a trucada de telèfon que ens connecta amb l'interlocutor. Per tant, un cop la trucada ha començat ja no cal cap tipus de transmissió de dades i no importa el tipus de connexió que tinguem en aquell moment fins i tot trobant-nos sota cobertura GPRS funciona perfectament. La cosa interessant és que l'interceptor de la trucada rep la trucada amb el nostre mateix número de telèfon, evitant d'aquesta manera confusió. Queda clar doncs que Nubefone és un servei per a realitzar trucades, ja que l'aplicació no en pot rebre. De fet, nosaltres no la considerem una plataforma VoIP, ja que la connexió es realitza mitjançant dues trucades reals.

 

 

 


Cost i tarifes

Al registrar-nos Nubefone regala als nous usuaris 5€ en crèdit que poden fer servir immediatament per a trucades a tot el món a telèfons fixes i mòbils. Un cop gastat aquest crèdit inicial Nubefone requereix l'ingrés de la nostra targeta de crèdit que és on es faran els pagaments a finals del mes corrent.

 

  • Les trucades a Catalunya i a l'estat Espanyol costen 2 cèntims al minut. Fixes i mòbils.
  • Les trucades a la resta del món costen 5 cèntims al minut. Fixes i mòbils.


Hi ha excepcions, i en aquest enllaç podeu comprovar els preus concrets d'altres països.

 

 


Conclusió de XIP Informàtica

Hem estat provant Nubefone. La idea és novedosa i el funcionament senzill. Hem trobat algunes incidències pel que fa a les connexions de les trucades, pot ser per la càrrega de peticions de trucades que deuen estar rebent en aquests moments, però li donarem aquests dies de marge per a fer un veredicte final més adequat. No considerem Nubefone una aplicació VoIP ja que la trucada es realitza de manera tradicional, però sí una eina interessant d'estalvi sbre tot si realitzes trucades internacionals.

Lamentem que Nubefone no estigui disponible en Català, però des de fons de la companyia ens comenten que la versió en llengua Catalana arribarà aviat.

Ara com ara no fem més que recomanar la instal·lació. És gratis i regalen 5€ a tots els nous usuaris. Crèdit que pots gastar per trucar a qui vulguis a tot el món. Un cop s'acaba el crèdit le starifes que ofereixen ens semblen de les més econòmiques que podem trobar a la telefonia mòbil amb la certesa de poder telefonar sota qualsevol tipus de connexió disponible sense retards en la trucada. Què esperes per provar-ho?

 

XIP>

 

Web oficial de Nubefone: nubefone.com