Microsoft i Nokia han anunciat la compra per part de Microsoft de la divisió de telefonia mòbil de Nokia. En un moviment sense precedents el que va ser el fabricant numero u a la dècada dels 90 ha passat a mans americanes després d'uns anys tèrbols on ha estat patint de valent per a recuperar el mercat perdut des de l'aparició dels anomenats Smartphones. 


Fa uns anys que Nokia ja va apropar-se a Microsoft a l'anunciar l'abandonament del sistema operatiu Symbian per passar a Windows Phone en tota la sèrie Lumiua i ara es completa la transició amb la compra total de la divisió.

 

La compra queda encara pendent de l'aprovació de les autoritats competents i es realitzarà a principis del 2014. Tota la divisió de telefonia mòbil, fabricació, disseny, màrqueting i suport passarà a mans de Microsoft. També els 32.000 treballadors. Quedarà en mans de Nokia la divisió de solucions de xarxa i telecomunicacions. Tota l'operació s'ha tancat per 3.790.000 Milions d'Euros per la compra de la divisió més 1.650.000 Milions d'Euros en qüestió de drets de patents. 

Microsoft a partir d'ara podrà fabricar els seus pròpis telèfons i fer servir el nom Nokia per a tots els dispositius actuals i només Lumia pels futurs. 

Tenint en compte que Google ja va comprar Motorola, ara ja tenim tres grans competidors en una guerra molt aferrissada. Competidors que disposen de sistemes operatius propis i capacitat de fabricació. 

Apple - iOS

Google - Motorola

Microsoft - Nokia

La guerra està servida. 

 

XIP>