Fa gairebé 2 anys vam entrevistar a Talmon Marco, el CEO de Viber, avui XIP Informàtica us presenta la entrevista exclusiva que tornem a fer el CEO de Viber per analitzar la situació de les comunicacions VoIP i conèixer de primera ma l'evolució de pot ser un dels clients més coneguts. Viber. 

 

P: Què és el que ha canviat durant aquests dos anys?

R: Primer de tot i el més important és que la base d'usuaris ha augmentat exponencialment. Ara disposem d'uns 200 milions d'usuaris a 193 països. Aquest és el canvi més important que hem experimentat perquè la nostra App no existiria sense els nostres usuaris. Les seves opinions són el que ens fan continuar.

A banda d'això, Viber està disponible per a diverses plataformes i serveis. iPhone®, Android™, Windows Phone, Blackberry®, Windows® ,Mac, Symbian, Nokia S40 i dispositius Bada. 

Disposem també de moltes noves funcions, compartir fotografies i localitzacions, missatges de vídeo, "stickers", emoticones, missatges de grup, vídeo trucades i més. No fa gaire vam presentar la nostra versió "Desktop" de Viber, que permet als usuaris fer vídeo trucades, trucades de veu i enviar missatges des del seu Mac o PC.

 

 

P: Vam parlar sobre el model de negoci de Viber i alguns serveis "Premium" encara per arribar, però de moment encara no n'hem vist cap durant aquets dos últims anys. Està Viber preparant-se per endinsar-se a les trucades a números de telèfon tradicionals?

R: Durant els últims anys ens hem centrat en millor el nostre sistema intern i el servei als usuaris. Respecte als serveis "Premium" continuem mantenim totes les opcions obertes. Aquest any ja vàrem dir que començaríem a cobrar per certs serveis aquest any i aquest és definitivament el pla. Un dels serveis "Premium" que presentarem és una "Sticker Store" on els usuaris podran comprar "Stickers" i enviar-los als seus amics.

 

  

 

 

P: Les xarxes milloren dia a dia, però és encara molt fàcil tenir problemes de cobertura o banda, trucades que es pengen o retards massa llargs. Què és el que Viber està fent per superar aquestes limitacions que té contra les trucades tradicionals? 

R: La qualitat d'una trucada Viber serà sempre igual a la qualitat de la teva connexió 3G o Wifi de la que disposis en aquell moment, per tant si et trobes en mig del no res amb poquíssima cobertura no hi ha gaire res a fer per part nostra. Havent dit això, hem invertit molt fortament en tecnologia durant els últims anys per a millorar la qualitat de la trucada fins i tot quan la xarxa no és gaire bona. Recentment, amb la presentació de Viber 3.0 per Android i iOS hem millorat la nostra tecnologia de veu de manera radical. Viber 3.0 pot gestionar trucades en molts casos que altres versions anteriors de Viber no podien. Per exemple, sota connexions EDGE o fins i tot en GPRS. Millorem constantment la qualitat de veu de la nostra tecnologia mentre els operadors milloren lentament les seves xarxes. El futur de la veu mòbil és clarament "VoIP Mòbil" i ningú gestiona més VoIP Mòbil que Viber. 

 

 

P: Jo he fet servir Viber al meu iPhone i Mac des de la primera versió. Ara que per fi disposem del client "Desktop" personalment m'agrada molt la manera en la que puc enviar trucades del telèfon al Mac i vice-versa. Però quan arribarem a poder fer vídeo trucades de telèfon a telèfon? Per a quan compatibilitat amb l'iPad i altres tablets? M'agradaria començar una conversa estirat al sofà amb l'iPad, continuar-la al carrer amb l'iPhone i acabar-la a l'oficina amb el client Mac. 

R: Viber Vídeo està de camí cap als telèfons mòbils, tal i com vam anunciar al presentar la versió "Desktop". Respecte als Tablets vam anunciar la disponibilitat de Viber per a Windows 8 (The Modern/Metro UI) i estem considerant altres plataformes també. Windows 8, igual que Windows, serà un "dispositiu secundari" per tant els usuaris podran transferir trucades entre els seus mòbils, Mac's PC's i Windows 8. 

 

P: Algun comentari respecte FaceTime Voice?

R: Entenem que qualsevol companyia que llença un servei mòbil VoIP valida encara més la nostra visió. 

 

 

 

 

XIP >

 

Primera entrevista al Blog Noumèdia: Viber, una manera diferent de comunicar-nos
Web oficial de Viber: viber.com

XIP Informàtica fa servir cookies

Utilitzem galetes per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de mitjans socials i analitzar el trànsit del lloc. També compartim la informació sobre com feu servir el nostre lloc amb els partners de mitjans socials, de publicitat i d'anàlisis amb qui col·laborem. Al seu torn, ells la poden combinar amb altres dades que els hàgiu proporcionat o hagin recopilat a partir de l'ús que heu fet dels seus serveis. Vostè accepta les nostres cookies si segueix fent ús del nostre lloc web.