OMV's... Sabeu què són?

Els Operadors Mòbils Virtuals s'han fet el seu lloc dins del panorama actual de la telefonia mòbil i experimenten un creixement constant i molt important, absorbent diàriament milers i milers d'usuaris de les companyies tradicionals completes. 

Però què és exactament un OMV?  Un OMV és un operador de telefonia exactament igual que qualsevol altre tradicional amb la diferència que no té xarxa d'antenes pròpia i la lloga a un altre operador que sí que en disposa. Per exemple Pepephone fa servir la xarxa Vodafone, per tant la mateixa cobertura que té un client de vodafona és la que té un client de Pepephone. Amb aquest sistema les OMV poden reduir costos i oferir tarifes francament competitives i un servei moltes vegades envejable. 

 

El primer OMV va aparèixer a l'Estat Espanyol l'any 2006 de la mà de Carrefour. Actualment existeixen uns 20 OMV amb un fort creixement de clients cada trimestre, entorn al 45% anual. Actualment les OMV ja representen més del 8% del mercat mòbil, superant Operadors Complerts com Yoigo.

Avui volem presentar 4 de les OMV que més èxit estan tenint actualment, comparar les tarifes bàsiques per a elaborar un primer anàlisi comparatiu.

 

Pepephone una companyia que ja porta gairebé 5 anys treballant al mercat de les OMV. Forma part de l'operador turístic Globalia. Pepephone fa servir la xarxa mòbil de Vodafone (limitada a un màxim de 7.2Mbps) i la tarifa bàsica ofereix 800MB de navegació a un preu de 6.90€. Les trucades costen 0.6 cèntims al minut, siguen la companyia més econòmica en cost per minut de trucada fora d'abonament. L'establiment de trucada es queda en 15 cèntims. Els preus no inclouen el 21% d'IVA. 

 

 

 Amena, el retorn d'un nom que coneixem prou bé, torna com a submarca d'Orange amb unes tarifes interessants, oferint per una quoat de 7€ mensuals 1GB de dades i trucades a 1 cèntim al minut. Ofereixen 1.000SMS gratuïts i l'establiment de trucada és de 15 cèntims. Preus sense el 21% d'IVA.

 

 

Tuenti Móvil, la OMV del portal Espanyol Tuenti que compta a milions d'usuaris ofereix la seva pròpia companyia de baix cost. Fent servir la cobertura de Movistar ens ofereix una tarifa per 6€ mensuals amb 1GB de dades i les trucades per 3 cèntims al minut amb un establiment de trucada de 15 cèntims.

 

 

Simyo, que fa servir la xarxa Orange presenta una tarifa particular, ja que ofereixen 750MB de dades, (la que es queda més curta de totes les analitzades avui) però les trucades entre telèfons Simyo surten a 0 cèntims el minut els primers 10 minuts (més l'establiment de trucada que és de 15 cèntims). La resta de trucades costen 5 cèntims al minut cosa que situa Simyo en la més cara de totes. S'ha de dir però que no hi ha quota mensual si no un consum mínim que és de 6.99€ mensuals "de consum" cosa que pot ajudar a reduir bastant la factura a final de més. Preus sense el 21% d'IVA

  

Com podeu veure hi ha molta oferta al mercat actual i força saturat com el de la telefonia mòbil. En aquest anàlisi només comparem les tarifes bàsiques. Cada operador ofereix altres tarifes amb més dades i minuts per adequar-se a altres necessitats.

Aquí resumim en aques gràfic les tarifes d'aquets quatre OMV, jutgeu vosaltres mateixos:

 

*La quota de Simyo és de consum mínim
 

 

XIP >

 

XIP Informàtica fa servir cookies

Utilitzem galetes per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de mitjans socials i analitzar el trànsit del lloc. També compartim la informació sobre com feu servir el nostre lloc amb els partners de mitjans socials, de publicitat i d'anàlisis amb qui col·laborem. Al seu torn, ells la poden combinar amb altres dades que els hàgiu proporcionat o hagin recopilat a partir de l'ús que heu fet dels seus serveis. Vostè accepta les nostres cookies si segueix fent ús del nostre lloc web.