Amb la presentació del Google Nexus 5 s’ha iniciat el camí d’una nova versió d’Android ara anomenada Android 4.4 Kit Kat. Descobrim quines són les novetats i evolucions que ens presenta.

Sembla que aquest cop Google haurà tancat un bon acord publicitari per a què l'última versió d’Android 4.4 tingui per nom una marca comercial com Kit Kat. Creiem que és una bona elecció, ja que de ben segur que Google s’ha embutxacat una molt bona xifra i ara tots els android-fans correran a comprar Kit Kats, tota una simbiosi d’èxit.

 

Android 4.4 Kit Kat no disposa d’una llarga llista de novetats presentades, però és una evolució en la direcció correcta, afegint una llarga llista de petites millores, correccions i refinaments que ens demostren una bona estratègia per part de Google per a fer d’Android un sistema global i amb més facilitat d’actualització per part dels usuaris.

 

Un dels punts més importants ha estat tenir l’ull posat als mercats emergents. Android 4.4 Kit Kat necessita “només” 512MB de RAM per a funcionar correctament. Avui dia els terminals de gamma més alta disposen de més d’un i dos GigaBytes de RAM però als mercats emergents, com l’Índia, la Xina o Brasil les quantitats són molt menors i és precisament allà on encara es troben tancats a una versió d’Android molt antiga, la 2.3 Gingerbread, cosa que dificulta la homogeanització d’Android i complica la vida dels desenvolupadors que saben que una gran part del pastís no pot fer servir les seves aplicacions optimitzades per versions més noves. Això vol començar a canviar amb Kit Kat, i amb uns requisits tant ajustats començarem a veure terminals de gamma molt baixa equipats amb Android 4.4.

A XIP Informàtica ens agrada Android en la seva versió més pura, sense capes adicionals com la que hi afegeix HTC (Sense) o la de Samsung (TouchWiz). Kit Kat se’ns presenta amb una interfície neta, pocs efectes de moviment però ben reeixits. Les icones són una mica més grans que en versions anteriors i la barra d’estat és ara semi transparent. Ara per defecte ja no disposem 5 pantalles d’inici, sinó 2.

 

Google Now (el sistema de reconeixement de veu de Google a l’estil Siri d’Apple) es troba sempre actiu. Simplement dient, Ok Google, (igual que amb el Google Glass) s’activa i podem enviar qualsevol ordre.

Hangouts és l’aposta de Google per a la comunicació de missatgeria instantània, l’hereu del gran Google Talk i que ara està més integrat que mai. En voler enviar un missatge de text se’ns presenta la possibilitat de fer servir Hangout, i d’aquesta manera el missatge s’envia gratuïtament.

 

Tots coneixem l’Emoji. Sempre ha estat disponible a Android des de fa bastants versions, però és ara quan ja tenim un teclat Emoji instal·lat per defecte i amb més icones.

 

Millores per a la impressió sense fil ens permet ara imprimir documents directament a qualsevol impressora dins de la nostra xarxa.

 

La multitasca ha estat molt refinada, amb millores substancials en la velocitat en com es pot passar d’una aplicació a una altra, i amb un temps de resposta excel·lent.

 

Per a una llista completa de novetats podeu visitar el lloc oficial Android 4.4 Kit Kat

 

A quins dispositius es pot fer servir Android 4.4 Kit Kat? Ara com ara l’únic dispositiu on ve instal·lat per defecte és el Google Nexus 5, que ja està disponible al Google Play Store a un preu realament competitiu, molt baix comparat amb la competència. Un iPhone 5S se situa a un mínim de 699€ i un Samsung Galaxy S4 a més de 400€ per la versió de 16GB.

Terminal Google Nexus 5 Lliure, 16GB 349€

Terminal Google Nexus 5 Lliure, 32GB 399€

 

Com a actualització, Google ens informa que apareixerà ben aviat als Nexus 4, les tablet Nexus 7 i Nexus 10. Els Samsung Galaxy S4 haurien de rebre l’actualització en les setmanes vinents i pel que fa a l’HTC One, HTC ens ha confirmat que rebran l’actualització dins d’un plaç de 90 dies, per després passar a l’HTC Max i One Mini.

 

XIP>

XIP Informàtica fa servir cookies

Utilitzem galetes per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de mitjans socials i analitzar el trànsit del lloc. També compartim la informació sobre com feu servir el nostre lloc amb els partners de mitjans socials, de publicitat i d'anàlisis amb qui col·laborem. Al seu torn, ells la poden combinar amb altres dades que els hàgiu proporcionat o hagin recopilat a partir de l'ús que heu fet dels seus serveis. Vostè accepta les nostres cookies si segueix fent ús del nostre lloc web.