Us imagineu un telèfon al qual li puguis canviar la Càmera per una de millor? O instal·lar-hi una CPU més moderna quan necessitis més potència? Això és el que el projecte Phoneblocks ens explica i que Motorola concreta al projecte Ara. #phoneblocks

Quantes vegades han canviat de telèfon simplement perquè la pantalla ens ha semblat de poca resolució? O simplement perquè la qualitat de la càmera no era l’adequada? Imagineu un telèfon format per blocs, i que cada bloc pugui ser fàcilment intercanviable per un de millor. Un telèfon que pugui crear a mesura per a cada usuari instal·lant els components que es vulguin i invertir només en aquells que necessitem, com per exemple posar-hi altaveus més grans i millors si el que volem és escoltar música sense auriculars.

El projecte Ara que està dirigit per Motorla té l’objectiu de desenvolupar una plataforma de maquinari modular gratuïta on qualsevol altra companyia pugui desenvolupar peces. Així com Android ho és pel programari, Ara vol ser-ho pel maquinari. La idea sembla prou interessant, i avui 29 d’Octubre s’alça la veu amb piulades mundials amb el hashtag #phoneblocks per a despertar l’interès de les grans corporacions.

 

{youtube}oDAw7vW7H0c{/youtube}

 

Segons Motorola es presentarà el primer kit de desenvolupament modular (Module Developer’s Kit MDK) durant aquest hivern, i a XIP estarem ben atents per a publicar-ne tots els detalls.

 

Projecte - Phoneblocks 

Projecte - Ara 

 

 

XIP>